Natisni

Kateheza je dejanje oznanjevanja, s katerim se podaja Božja beseda novim rodovom vernih z namenom, da se občestvo vernih in tistih, ki si želijo vključiti v Cerkev, seznani z naukom Jezusa Kristusa, kot so ga posredovali apostoli.
Najbolj razširjena je kateheza otrok pri župnijskem verouku, znamenja časa pa nam nalagajo, da začnemo v pastoralno delovanje veliko bolj vključevati katehezo odraslih, staršev, družin...

Škofijski odbor za katehezo skrbi za povezovanje katehistinj in katehistov, njihovo usposabljanje, pripravlja srečanja in projekte, kot je npr. Katehetski simpozij v Celju. Povezuje se tudi z medškofijskimi strukturami za področje kateheze v Sloveniji, kjer se sprejemajo odločitve v zvezi z vsebinami, učnimi načrti, gradivi in smernicami kateheze.

Voditelj Škofijskega odbora za katehezo je Klemen Sitar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), skrb za povezovanje, redna izobraževalna srečanja in duhovno rast katehistinj in katehetov pa je prevzela Sabina ZUPAN (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), ki vodi Škofijsko Skupnost Katehistinj in Katehistov Celjske škofije (ŠSKK Ce).

Pri veroučni uri (Vir: http://zupnija-metlika.rkc.si/html/Images/dejavnosti/verouk.jpg)