Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

   Petrovce 2014 03Molitveni dan za duhovne poklice za celjsko škofijo bo v soboto, 12. septembra 2015, v Petrovčah. Ob 9. uri bo molitvena ura za duhovne poklice, ki jo pripravi Škofijska molitvena zveza za duhovne poklice.
   Ministranti, ki jih na srečanje še posebej vabimo, bodo imeli njim prilagojeno molitveno srečanje v kapeli Dominikovega doma.
   Ob 10. uri bo slovesno somaševanje, ki v času duhovne priprave na 10.obletnico škofije želi povezati vse apostolske sodelavke in sodelavce, molivke in molivce za duhovne poklice v zaupni prošnji, da bi nam Bog naklonil fantov in deklet, ki bodo velikodušno odgovorili na Gospodov klic: »Hodi za menoj!« Potrebe so zares velike, kajti naša škofija ima že 38 župnij brez rednega duhovnika, v bogoslovju pa imamo samo tri bogoslovce.

   V Cerkvi v Sloveniji opažamo, hvala Bogu, rahlo rast duhovnih poklicev. Letos smo hvaležno sprejeli 12 novomašnikov. Bog daj, da bi to duhovno pomlad duhovnih poklicev doživeli tudi v naši škofiji. Zato pomnožimo, poglobimo in obogatimo našo molitev in naše delo za nove duhovniške in redovniške poklice (prim. PIP 76 - 79) in za zvestobo že poklicanih.

škof Stanislav Lipovšek

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si