Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

   Svetop gib Celje 2014 1V soboto, 18. oktobra, je bilo v Domu sv. Jožefa v Celju srečanje za vse, ki so vključeni v svetopisemske skupine, za bralce Božje besede, za vse, ki se želijo oblikovati po Božji besedi. V prvem delu je akad. prof. dr. Jože Krašovec predstavil temo pravičnosti, ki predstavlja osrednje sporočilo Svetega pisma, saj je sinonim za Božje odrešenjsko delovanje. V pogovoru smo se dotaknili različnih težav, v katerih se pogosto najdemo, pa jih s poglabljanjem v Božjo besedo moremo razrešiti v naš prid.
   Po sveti maši smo se v popoldanskem delu udeleženci razdelili v skupine in predstavili različne načine, ki jih skupine uporabljajo pri svojih srečanjih. S tem smo bili spodbujeni za poglabljanje in iskanje novih metod dela v skupinah.
   Po končanem srečanju smo se sešli člani odbora Slovenskega bibličnega gibanja k seji. Razmišljali smo o nadaljnjih srečanjih tako na svetopisemsko nedeljo po škofijah, kakor na jesensko vseslovensko srečanje. Želimo, da bi se tudi župniki, ki še nimajo v župniji biblične skupine, odločili zanjo. Branje, razlaga in podeljevanje Božje besede prinaša udeležencem globoko duhovno izkustvo, ki ga tako potrebujemo v našem izpraznjenem času. Zavedamo se, da je mnogo vzrokov, ki preprečujejo zanimanje vernikov za tako skupino, pa tudi preobremenjenosti dušnih pastirjev. V vsakem primeru pa naj bi bila Božja beseda temelj tudi za ostale skupine, ki delujejo v župnijah. Potrebujemo tudi informacije, kje biblične skupine obstajajo, da bi mogli navezati stike z njimi.
   Svetop gib Celje 2014 2Sveti oče Frančišek poudarja, »da bi naj vsak imel MALI evangelij s sabo, da si lahko vedno postreže s hrano Božje besede.« Leto Svetega pisma 2007 in potem Pavlovo leto sta dali mnogo pobud za poglabljanje v zakladnico Božjega razodetja, vendar je potrebno stalno prizadevanje za gorečnost. Hvala Bogu, da najdemo to gorečnost pri laikih, ki izražajo željo po poglabljanju v Božjo besedo, tisti, ki so se za to usposobili, pa so že tudi voditelji novo ustanovljenih skupin ...
   Ustanovil se je tudi ožji odbor, ki bo skrbel za revijo Božja Beseda danes, predvsem da se bo v vsaki številki predstavila posamezna biblična skupina. Tudi to delo so prevzeli laiki pod vodstvom s. Snežne Večko.
   Zadnjo nedeljo v januarju bo tradicionalno svetopisemska nedelja, na katero bodo biblična srečanja v vsaki škofiji. Vabljeni!

 

Ivan Šelih, predstavnik za celjsko škofijo

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si