Dobrodošli na naših spletnih straneh.
celje zgoraj6

   Fatimsko romanje Petrovce 02Molitveni dan za duhovne poklice za celjsko škofijo bo v soboto, 9. septembra 2017, v Petrovčah. Ob 9. uri bo molitvena ura za duhovne poklice, ki jo pripravi Škofijska molitvena zveza za duhovne poklice. Ministranti, ki jih na srečanje še posebej vabimo, bodo imeli njim prilagojeno molitveno srečanje v kapeli Dominikovega doma. Ob 10. uri bo slovesno somaševanje, med katerim bo 7 kandidatov za stalni diakonat prejelo lektorat - službo bralca božje besede. Veseli smo teh poročenih mož, ki se pripravljajo, da bodo po naših župnijah opravljali stalnim diakonom lastno službo. Skupaj z njimi bomo prosili za vse tiste, ki jih Gospod danes kliče v duhovniško, redovniško ali diakonsko službo, da bi zvesto sledili božjemu klicu in pomagali reševati pereče pastoralne težave, ko imamo že 38 župnij brez rednega duhovnika. Starejši omagujemo in odhajamo, mladih pa ni.
    Bog daj, da bi letošnji molitveni dan in vse bogastvo duhovnega dogajanja ob 100-letnici fatimskih dogodkov obrodilo pomlad duhovnih poklicev v naši škofiji. Zato pomnožimo, poglobimo in obogatimo našo zaupno in vztrajno molitev, saj nam Jezus zagotavlja: »prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo« (prim. Mt 7,7)
    Vse duhovnike, redovnike, diakone, redovnice, ministrante, člane MZDP, dekanijske referente in vse vernike lepo vabim v Petrovče in se veselim srečanja z vami.

 + Stanislav Lipovšek, celjski škof

Naslov:
Prešernova ulica 23
3000 CELJE

Uradne ure:
ob delovnih dneh -
od ponedeljka do petka
od 9. do 12. ure

 

 

ŠKOFIJA CELJE

Telefon:
059 080 600

Faks:
059 080 609

E-naslov:
ordinariat@skofija-celje.si